Brazil SANTUARIO SUL

Specialty kava Brazil SANTUARIO SUL je kava z oreščkastim, sladkim in čokoladnim profilom okusa. Ob kuhanju naredi obilico kreme, prav takšen pa je tudi okus v ustih. Srednje močno pražena.

1,50 55,00 

Seznam želja
SKUNi na voljo Kategoriji,
Zapri
Dodatne informacije
Zapri
Priporočila

Mini Coffee Guide Hikofi

Mini coffee info guide: Na kaj biti pozorni da bi lahko pili boljšo kavo?

Sveže pražena in mleta kava
Uporabljajte kavo, ki ni bila pražena pred več kot 6 meseci. Za največ okusa in arome, jo zmeljite tik pred pripravo.

Shranjevanje
Kavo imejte shranjeno v prostoru, ki ne presega 22°C. Škoduje ji predvsem toplota in svetloba. Kavo si lahko shranite tudi v zamrzovalniku. Sovražnik kave je kisik, zato iz vrečke pred zaprtjem vedno iztisnite zrak.

Mletje
Različne priprave potrebujejo različna mletja. Turška kava potrebuje najbolj fino, sledita espresso in kafetjera. Za filter kavo potrebujemo bolj grobo mlete kave. Najbolj grobo mletje pa je za French press.

Voda
Priporočamo uporabo filtrirane vode. Okus kave bo boljši, pred vodnim kamnom pa boste zaščitili tudi svoje naprave.

Temperatura
Kava je občutljiva na temperaturo. Pri vseh pripravah naj ne preseže 94-95°C. Pri Cold brew kavi uporabite hladno vodo, kateri lahko dodate tudi kocke ledu.

Čistoča
Redno čistite svoje kavne naprave in pripomočke, tudi mlinček in grelec vode. Vodni kamen vpliva na okus vode in posledično kave.

Brazil SANTUARIO SULizrazito oreščkasta, sladka, čokoladna in zelo kremna.

REGIJA: Carmo de Minas

KMETIJA/PRIDELOVALEC: Santuario Sul M.G.-Luiz P. Pereira

PROCES: Naravni

VIŠINA: 1100 m.n.v.

TRGATEV: Maj-Oktober

VRSTA: Rumeni Catuai

OCENA: 85

PROFIL OKUSA: Karamela, Čokolada, Mandlji, Suho sadje, Kremasti pookus

Umetnost pridelave kave

Selektivno pobiranje kavnih češenj glede na zrelost, ki se meri z Brix sistemom. Češnje umijejo s čisto vodo, lebdeče odstranijo. Češnje so namočene v vodi 5 ur, za tem jih sušijo na soncu 18 dni, do stopnje vlažnosti 10,5%. Kava še 4 dni počiva na jukinih vrečah, da se vlažnost stabilizira. Nazadnje kavi odstranijo ovoj, jo spakirajo v GrainPro vreče, kjer še nekaj časa počiva, preden gre na pot do različnih pražarn po svetu.

Opis regije in pridelovalca kave

Kmetija Santuario Sul je nastala pred petimi leti. Na njo je prenešena filozofija delovanja in tehnike obdelave kave iz kmetije Santuario Cauca Colombia. Najprej so na kmetiji zasadili vrsto Rumeni Bourbon, za tem pa so zasadili še druge. Danes na kmetiji najdemo 20 različnih kavnih vrst iz vsega sveta. Vsako leto na kmetiji razvijejo nove procese kav, ki lepše izrazijo naravno prisotne okuse v kavi. Projekt Santuario direktno nadzoruj vzgojo in procesiranje kavovcev na vseh kmetijah s katerimi sodelujejo.