Colombia MESETA CAUCA

Colombia Meseta Cauca je specialty kava s čokoladnim profilom, nežno izraženim sadjem in sirupastim občutkom v ustih. Srednje močno pražena.

1,50 55,00 

Seznam želja
SKUNi na voljo Kategoriji,
Zapri
Dodatne informacije
Zapri
Priporočila

Mini Coffee Guide Hikofi

Mini coffee info guide: Na kaj biti pozorni da bi lahko pili boljšo kavo?

Sveže pražena in mleta kava
Uporabljajte kavo, ki ni bila pražena pred več kot 6 meseci. Za največ okusa in arome, jo zmeljite tik pred pripravo.

Shranjevanje
Kavo imejte shranjeno v prostoru, ki ne presega 22°C. Škoduje ji predvsem toplota in svetloba. Kavo si lahko shranite tudi v zamrzovalniku. Sovražnik kave je kisik, zato iz vrečke pred zaprtjem vedno iztisnite zrak.

Mletje
Različne priprave potrebujejo različna mletja. Turška kava potrebuje najbolj fino, sledita espresso in kafetjera. Za filter kavo potrebujemo bolj grobo mlete kave. Najbolj grobo mletje pa je za French press.

Voda
Priporočamo uporabo filtrirane vode. Okus kave bo boljši, pred vodnim kamnom pa boste zaščitili tudi svoje naprave.

Temperatura
Kava je občutljiva na temperaturo. Pri vseh pripravah naj ne preseže 94-95°C. Pri Cold brew kavi uporabite hladno vodo, kateri lahko dodate tudi kocke ledu.

Čistoča
Redno čistite svoje kavne naprave in pripomočke, tudi mlinček in grelec vode. Vodni kamen vpliva na okus vode in posledično kave.

Colombia MESETA CAUCAčokoladna in nežno sadna kava, s sirupastim telesom

REGIJA: Cauca

KMETIJA/PRIDELOVALEC: Popayan Tableland- 80 manjših pridelovalcev

PROCES: Prani

VIŠINA: 1800 m.n.v.

TRGATEV: Maj-Julij

VRSTA: Caturra, Castillo

OCENA: 86

PROFIL OKUSA: Čokolada, Nežni citrusi, Suho sadje, Sirupast pookus

Umetnost pridelave kave

Selektivno ročno obiranje zrelih kavnih češenj. Češnje namočijo v vodo in odstranijo tiste, ki lebdijo. Kavna zrna izkoščičijo in jim pustijo 15-20% sladke pulpe. Zrna sušijo na soncu 14-16 dni na dvignjenih afriških posteljah. Zrna redno obračajo, da zagotovijo enakomerno sušenje. Sušenje traja vse dokler ni vsebnost vlažnosti na 10.5%. Nazadnje odstranijo kavni ovoj in kave pripravijo na pot do pražarn.

Opis regije in pridelovalca kave

Posestvo Cauca ima 90.000 manjših pridelovalcev kave. Popayan Meseta je lociran v središču regije Cauca, kjer sodeluje 43.000 družin, ki pridelujejo kvalitetno kavo. Zaradi višine ima ta predel odlične pogoje za pridelavo kave, ki ima sirupaste note, lepo sladkost in uravnotežene višje kisline. Regija se nahaja med centralno gorsko verigo, ki nudi vulkansko prst in zahodno gorsko verigo, ki je bogata z mineralno prstjo ter idealnimi temperaturami za vzgojo kavovca.