Ethiopia NENSEBO RIRIPA

Ethiopia NENSEBO RIRIPA je naravno procesirana, kar daje tej kavi posebno globino in obilico telesa. Ima izrazite note zrelih tropskih in rdečih sadežev, ki jih spremljajo nežne cvetlične in čajne note. Zelo aromatična!

2,00 81,00 

Seznam želja
SKUNi na voljo Kategoriji,
Zapri
Dodatne informacije
Zapri
Priporočila

Mini Coffee Guide Hikofi

Mini coffee info guide: Na kaj biti pozorni da bi lahko pili boljšo kavo?

Sveže pražena in mleta kava
Uporabljajte kavo, ki ni bila pražena pred več kot 6 meseci. Za največ okusa in arome, jo zmeljite tik pred pripravo.

Shranjevanje
Kavo imejte shranjeno v prostoru, ki ne presega 22°C. Škoduje ji predvsem toplota in svetloba. Kavo si lahko shranite tudi v zamrzovalniku. Sovražnik kave je kisik, zato iz vrečke pred zaprtjem vedno iztisnite zrak.

Mletje
Različne priprave potrebujejo različna mletja. Turška kava potrebuje najbolj fino, sledita espresso in kafetjera. Za filter kavo potrebujemo bolj grobo mlete kave. Najbolj grobo mletje pa je za French press.

Voda
Priporočamo uporabo filtrirane vode. Okus kave bo boljši, pred vodnim kamnom pa boste zaščitili tudi svoje naprave.

Temperatura
Kava je občutljiva na temperaturo. Pri vseh pripravah naj ne preseže 94-95°C. Pri Cold brew kavi uporabite hladno vodo, kateri lahko dodate tudi kocke ledu.

Čistoča
Redno čistite svoje kavne naprave in pripomočke, tudi mlinček in grelec vode. Vodni kamen vpliva na okus vode in posledično kave.

Ethiopia NENSEBO RIRIPA je kava kompleksnih okusov z izrazitimi okusi zrelega sadja.

REGIJA: Zahodni Arsi

KMETIJA/MLIN: Nensebo

PROCES: Naravni

VIŠINA: 1900-2000 m.n.v.

TRGATEV: November-Januar

VRSTA: Wolisho, Dega

OCENA: 88

PROFIL OKUSA: Oolong čaj, Verbena, Rdeči sadeži, Tropski sadeži, Jogurt

UMETNOST PRODUKCIJE:
Zrele kavne češnje so ročno obrane in sortirane. Po obiranju kavo sortirajo glede na zrelost zrna. Naslednji korak je mokra 72 urna fermentacija. Kavne češnje operejo in ponovno sortirajo glede na gostoto, lažje češnje plavajo na površini in so odstranjene. Sušenje češenj poteka 14 dni, ob rednem obračanju vsake 2-4 ure. Po sušenju, kavo spakirajo v jutine vreče in jo v velikem skladišču pustijo odstati 1-2 meseca. Zadnji korak je izkoščičenje iz češenj, v katerem kava ostane praktično do trenutka, ko jo pripravijo za transport.

OPIS REGIJE IN PRIDELOVALCA:
Zahodni Arsi je predel znane kavne regije Sidama. Naša kava prihaja iz Nenseba, kjer najdemo veliko majhnih kavnih kmetij. Beseda Diima v jeziku Oromiffa pomeni intezivnost, sadne bombone, vijolične cvetice in tropske sadeže in pravzaprav opisuje profil okusa kav iz te regije. Ta kava ima organski certifikat!