Hikofi BLEND, hišna mešanica kave

BLEND je uravnotežena mešanica kav, vedno pripravljena iz naših sezonskih kav. Primerna za pivce klasične kave, nima prisotnih sadnih kislin. Odlično se obnese kot turška kava, espresso in moka kava.

1,50 39,00 

Seznam želja
SKUNi na voljo Kategorija
Zapri
Dodatne informacije
Zapri
Priporočila

Mini Coffee Guide Hikofi

Mini coffee info guide: Na kaj biti pozorni da bi lahko pili boljšo kavo?

Sveže pražena in mleta kava
Uporabljajte kavo, ki ni bila pražena pred več kot 6 meseci. Za največ okusa in arome, jo zmeljite tik pred pripravo.

Shranjevanje
Kavo imejte shranjeno v prostoru, ki ne presega 22°C. Škoduje ji predvsem toplota in svetloba. Kavo si lahko shranite tudi v zamrzovalniku. Sovražnik kave je kisik, zato iz vrečke pred zaprtjem vedno iztisnite zrak.

Mletje
Različne priprave potrebujejo različna mletja. Turška kava potrebuje najbolj fino, sledita espresso in kafetjera. Za filter kavo potrebujemo bolj grobo mlete kave. Najbolj grobo mletje pa je za French press.

Voda
Priporočamo uporabo filtrirane vode. Okus kave bo boljši, pred vodnim kamnom pa boste zaščitili tudi svoje naprave.

Temperatura
Kava je občutljiva na temperaturo. Pri vseh pripravah naj ne preseže 94-95°C. Pri Cold brew kavi uporabite hladno vodo, kateri lahko dodate tudi kocke ledu.

Čistoča
Redno čistite svoje kavne naprave in pripomočke, tudi mlinček in grelec vode. Vodni kamen vpliva na okus vode in posledično kave.

BLEND je uravnotežena mešanica sezonsih kav. Primerna za pivce klasične kave, nima prisotnih sadnih kislin. Odlično se obnese kot turška kava, espresso in moka kava.

Blend je vedno sestavljen iz sezonskih kav, ki jih trenutno imamo v ponudbi.

Blend kava je srednje do temno pražena (dark to medium roast), kar pomeni da nima izraženih sadnih kislin. Okusimo lahko note temne čokolade. Kava je prijetno kremasta in ima lepo razvito telo. Primerna je za vse priprave- od turške do filtra. Blend se sezonsko spreminja. Vedno je sestavljen iz naše trenutne ponudbe kav.
Uporabimo temno praženje saj se z njim želimo približati pivcem klasike, ki jim je všeč okus kave drugega vala.

Okus: Temna čokolada & Kremasta