Mexico FINCA FULDA

Kava Mexico Finca Fulda je 100% Fine robusta, ki ima višjo vsebnost kofeina. Ta kava nima popolnoma nič sadnih kislin in je izredno kremasta in polnega čokoladnega okusa. Ekskluzivno na voljo le pri nas!

1,50 42,00 

Seznam želja
SKUNi na voljo Kategoriji,
Zapri
Dodatne informacije
Država izvora kave

Mexico

Pakiranje

1.200g, 250g, Testni vzorec 20g

Priprava kave

, , , , , ,

Zapri
Priporočila

Mini Coffee Guide Hikofi

Mini coffee info guide: Na kaj biti pozorni da bi lahko pili boljšo kavo?

Sveže pražena in mleta kava
Uporabljajte kavo, ki ni bila pražena pred več kot 6 meseci. Za največ okusa in arome, jo zmeljite tik pred pripravo.

Shranjevanje
Kavo imejte shranjeno v prostoru, ki ne presega 22°C. Škoduje ji predvsem toplota in svetloba. Kavo si lahko shranite tudi v zamrzovalniku. Sovražnik kave je kisik, zato iz vrečke pred zaprtjem vedno iztisnite zrak.

Mletje
Različne priprave potrebujejo različna mletja. Turška kava potrebuje najbolj fino, sledita espresso in kafetjera. Za filter kavo potrebujemo bolj grobo mlete kave. Najbolj grobo mletje pa je za French press.

Voda
Priporočamo uporabo filtrirane vode. Okus kave bo boljši, pred vodnim kamnom pa boste zaščitili tudi svoje naprave.

Temperatura
Kava je občutljiva na temperaturo. Pri vseh pripravah naj ne preseže 94-95°C. Pri Cold brew kavi uporabite hladno vodo, kateri lahko dodate tudi kocke ledu.

Čistoča
Redno čistite svoje kavne naprave in pripomočke, tudi mlinček in grelec vode. Vodni kamen vpliva na okus vode in posledično kave.

100% Fine Robusta- višja vsebnost kofeina kot pri Arabica kavah, popolnoma brez kislin, obilica kreme.

REGIJA: Chiapas, Tapachula

KMETIJA/MLIN: Finca Fulda, pridelovalec Rainer Böhme

PROCES: Prani

VIŠINA: 700-900 m.n.v.

TRGATEV: November-Marec

VRSTA: Romex Mexican-100% Robusta

PROFIL OKUSA: Maslena, Temna čokolada, Črni poper

UMETNOST PRODUKCIJE:

Kavne češnje so ročno obrane na vrhuncu zrelosti. Takoj za tem poteče prva selekcija, kjer odstranijo morebitne defekte. Češnje gredo nato v izkoščičenje in na dvignjene afriške postelje, kjer se prične proces sušenja. Prani proces omogoča boljše okuse v zrnu Robuste, stopnja grenkobe in manj prijetni okusi se zmanjšajo, ostanejo pa prijetni masleni in aromatični okusi. Kavna zrna se sušijo na soncu, do željene stopnje vsebnosti vlage. Kavo nato še enkrat sortirajo glede na velikost in jo pripravijo za transport.

OPIS REGIJE:

Finca Fulda je nastala v 80-ih, njen ustanovitelj je Rainer Böhme, ki se je v Mexico zaljubil in želel imeti svojo kavno kmetijo. Skozi leta je svoje delo nadgrajeval, spremljal je trende in pridobival novo znanje v kavni industriji. Njegova kmetija sega od 700 m.n.v. do 1450 m.n.v., na njej pa lahko najdemo tako Robusto kot Arabico. Postavil je tudi šolo, s pomočjo katere se okoliški prebivalci lahko splošno izobražujejo in s tem dvignejo nivo svojega življenja. Kmetija ima ekološka načela, skrbi pa tudi za blagostanje delavcev in njihovih potomcev.