Colombia SANJUANERO, brezkofeinska specialty kava

Brezkofeinska kava Colombia SANJUANERO ima sladek profil okusa in polno telo. Srednje močno pražena.

1,50 55,00 

Seznam želja
SKUNi na voljo Kategoriji,
Zapri
Dodatne informacije
Pakiranje

1.200g, 250g, Testni vzorec 20g

Država izvora kave

Colombia

Zapri
Priporočila

Mini Coffee Guide Hikofi

Mini coffee info guide: Na kaj biti pozorni da bi lahko pili boljšo kavo?

Sveže pražena in mleta kava
Uporabljajte kavo, ki ni bila pražena pred več kot 6 meseci. Za največ okusa in arome, jo zmeljite tik pred pripravo.

Shranjevanje
Kavo imejte shranjeno v prostoru, ki ne presega 22°C. Škoduje ji predvsem toplota in svetloba. Kavo si lahko shranite tudi v zamrzovalniku. Sovražnik kave je kisik, zato iz vrečke pred zaprtjem vedno iztisnite zrak.

Mletje
Različne priprave potrebujejo različna mletja. Turška kava potrebuje najbolj fino, sledita espresso in kafetjera. Za filter kavo potrebujemo bolj grobo mlete kave. Najbolj grobo mletje pa je za French press.

Voda
Priporočamo uporabo filtrirane vode. Okus kave bo boljši, pred vodnim kamnom pa boste zaščitili tudi svoje naprave.

Temperatura
Kava je občutljiva na temperaturo. Pri vseh pripravah naj ne preseže 94-95°C. Pri Cold brew kavi uporabite hladno vodo, kateri lahko dodate tudi kocke ledu.

Čistoča
Redno čistite svoje kavne naprave in pripomočke, tudi mlinček in grelec vode. Vodni kamen vpliva na okus vode in posledično kave.

Decaf kava Colombia SANJUANEROprijetno sladko sadje in polnega okusa. Brez kofeina.

REGIJA: Huila

KMETIJA/MLIN: Descafecol

PROCES: Prani+EA decaffeination

VIŠINA: 1700 m.n.v.

TRGATEV: Oktober-Februar

VRSTA: Castillo, Caturra, Colombia

PROFIL OKUSA: Cimet, Tobak, Marelica, Čokolada

UMETNOST PRODUKCIJE:
Zrele kavne češnje so ročno obrane in sortirane. Po obiranju kavo izkoščičijo in sortirajo glede na gostoto zrna. Naslednji korak je aerobna fermentacija kavnih zrn. Po fermentaciji kavna zrna operejo in izvedejo proces dekafeinizacije, ki jo izvedejo s tehniko etilen acetata, ki ga ekstrahirajo iz sladkornega trsa. Pri procesu dekafeinizacije ne uporabljajo kemičnih topil. Po procesu dekafeinizacije pričnejo s sušenjem kavnih zrn, ki traja vse dokler ne dosežejo stopnje vlažnosti 12,9%. Suha kavna zrna izkoščičijo iz zadnjega ovoja, spakirajo v GrainPro vreče in pustijo še nekaj časa počivati.

OPIS REGIJE IN PRIDELOVALCA:
Huila je znamenita regija za gojenje kave. Sanjuanero je pridelan iz strani kooperative, ki ima več kot 30 letne izkušnje. Delajo samo s kolumbijskimi Arabica kavami. Zaradi svoje lege in višine ima ta regija zelo posebno klimo, ki kavi več kot odgovarja. Bogata prst in ravno pravšnja količina padavin poskrbita za zanimive okuse v kavi.