Vsi izdelkiSpecialty KavaEtiopijaColombiaSplošnoDarilni bonBrazilKenijaMexico

Filtriraj po

Zapri
Filtriraj po

34

Kakovost zrn in način mletja za pripravo kave v kafetieri

Za najboljšo svežino in aromo je ključno, da kavo meljemo tik pred pripravo. Vrsta mletja za kafetiero je srednje fino mleta kavo, ki je bolj groba od tiste za turško kavo.

Mletje za kafetjero je bolj grobo od mletja za turško kavo in malo bolj grobo kot za espresso. Priporočamo, da kavo zmeljete tik pred uporabo in si s tem zagotovite največ dišečih arom.

Pri mletju kave za moka kavo, lahko izbirate med ročnimi mlinčki, ki preprečujejo pregrevanje kave, in električnimi, pri katerih je treba biti pozoren na kakovost, saj lahko slabši modeli kavo prežgejo.

HIKOFI kava je odlična izbira za pripravo kave z Kafetjero

HIKOFI kava bo v kombinaciji z kafetjero Bialetti BRIKKA naredila obilico kreme in poskrbela za poln kavni okus, podoben tistemu iz espresso aparata.

Priprava kafe v kafetieri

Vas zanima kako pripraviti kavo v kafetieri?

 1. V spodnji del natočimo vodo
  Kafetjero razstavimo. V spodnji del dodamo vodo, ki nikoli ne sme segati dlje kot do ventila. Na 100ml vode priporočamo 18g mlete kave.
 2. Nasujemo mleto kavo in jo poravnamo
  V jekleni filter nasujte kavo, poravnajte jo z nežnim tapkanjem po robu. Kavo lahko nežno stisnete v jekleni filter, tako bo ekstrakcija lepša.
 3. Kafetjero dobro zategnemo in postavimo na vir toplote
  Kafetjero sestavite in tesno privijte skupaj. Postavite jo na vir toplote.
  Klasična Moka Express bo potrebovala srednje močan vir toplote, medtem ko pri modelu BRIKKA priporočamo najmočnejšo stopnjo toplote.
  Ekstrakcija bo potekla v približno 3 minutah. Ko se zaključi, kavo v kafetjeri rahlo zavrtite, da se krema in tekočina pomešata in nalijte v svojo najljubšo skodelico.

Priporočamo model BRIKKA, saj je to zaenkrat edina kafetiera, ki pripravi res dobro kavo z obilico kreme.

Zgodovina kafetiere – Alfonso Bialetti

Moka lonček, ikoničen simbol v svetu kave, ponuja edinstven in očarljiv način priprave bogate skodelice kave. Izvira iz Italije in je s svojo preprostostjo in eleganco očarala ljubitelje kave po vsem svetu.

Prvo kafetiero, slavno Moka Express, je izumil Alfonso Bialetti, leta 1933, leta 1946 jih je njegov sin Renato pričel prodajati in v prvem letu prodal milijon primerkov. Mokka kava je instantno postala hit med uporabniki kave in uporaba se je hitro razširila po svetu. Potrebno je povedati, da so vsi modeli kafetjer bili narejeni za pripravo klasične italijanske temno pražene kave.

Mokka je italijanska kavna tradicija

Klasičen model ni ustrezal potrebam Specialty kavne industrije (srednje do nežno pražena kava), zato so pri Bialetti, leta 1953 presenetili in izdali nov model BRIKKE, ki ima izboljšan zelo pomemben del, posebni ventil, ki uravnava pritisk, klasični Moka Express tega dela nima.

Nov model omogoča, da se ustvari potreben pritisk, ki vodo v nekaj sekundah potisne skozi kavo in uspe narediti impresivno ekstrakcijo, podobno tisti iz espresso aparata. Mi BRIKKI radi rečemo espresso aparat revežev.